
Boka efter behov
Här finner du både färdiga kurser och föreläsningar samt möjligheter att få skräddarsydda alternativ efter just era behov.
Tjänster
Enskilda sessioner
Jag möter dig där du är och tillsammans hittar vi en väg framåt. Efter ett första samtal får du ett individuellt utformat program att följa för ökad välmående utifrån dina behov.
Utbildning & Workshop
Empatitrygg Profession ger dig som professionell hjälpare möjlighet att titta på din egen roll, dina reaktionsmönster och påverkan av att ständigt behöva ha ett empatiskt förhållningsätt när resurser att möta behoven ibland brister.
Empatitrygg Anhörig förser dig med kunskap samt ett flertal sätt att nervsystemsreglera, känsloreglera och påverka ditt mående och resiliens!
Föreläsningar digitalt/på plats
Hälsa kan se ut på olika sätt men en del saker fungerar lika för alla. Här får du lära dig mer om några av de grundläggande behov vi har, det som kan variera och tekniker för att möta dem.
Skräddarsytt!
Helgkurs, Planeringsdag eller Frukostklubb? Jag möter era behov och skapar möjlighet till autentiskt välmående och resiliens!
LÄS MER NEDAN
Enskilda sessioner
Ibland är det svårt att själv se vad det är som tröttar ut, tynger eller gör dig energilös. Jag möter dig där du är och tillsammans hittar vi en väg framåt. Efter ett första samtal får du ett individuellt utformat program att följa för ökad välmående utifrån dina behov. Jag arbetar specifikt genom holistisk kroppsterapi (yoga och självreglering), TRE* och inslag av ACT* , meditation och mindfulness, men det stödjande samtalet är en röd tråd som följer med från början till slut.
60 min session 1200 sek
90 min session 1600 sek
-
Empatitrötthet är ett paraplybegrepp som innefattar många nivåer av stressreaktioner.
Det är en smygande process vilket gör att den professionella hjälparen ofta inte är medveten om det i början. Det kan vara alltifrån knappt märkbar, måttlig emotionell påverkan för en del – till ett överväldigande tillstånd för andra och leda till att den professionella hjälparen kan känna avsaknad av både empati och energi. I längden kan tillståndet leda till utmattning.
Under föreläsningen får du grundläggande förståelse för skeendet, varningsflaggor att vara observant på och kunskap för att förebygga och återhämta genom självreglerande tekniker.
-
En föreläsning för dig som står bredvid någon med psykisk eller fysisk ohälsa. Om empatistress, oro och tröttheten i att orka vara empatisk.
”Han har bosatt sig i sitt rum, med neddragna persienner och vill inte komma ut. Jag får lämna över maten i dörren och hämta tallrikarna när han är klar. Jag känner en ångest jag inte riktigt förstår. Det är ju inte jag som är deprimerad. Men nu tror jag att jag börjar bli det. Jag orkar inte längre”
En person som har stor empatisk förmåga kan ibland drabbas av baksidan av den. Om din roll i din relation till ditt barn, vän, parter eller förälder, är att vara hjälpare så är det viktigt att även kunna ta hand om sig själv. Det har du säkert hört en massa gånger. Men hur gör man det när det inte finns någon tid eller energi att ta ifrån? Och varför mår du dåligt när det är din närstående som är sjuk?
Att drabbas av empatistress är något som är långt vanligare än många vet om. Ännu färre vet vad man ska göra åt det. Genom att skapa en medvetenhet om vilka känslor som tillhör vem och se var dina gränser går tar dig en bra bit på vägen. Det kan man göra genom både tanke, rörelser, andning och medvetenhet.
I den här föreläsningen får du:
förståelse för vad empati, medkänsla och självmedkänsla är och hur de kan samspela
förståelse för vad empatistress är och vad det kan leda till.
möjlighet att prova olika tekniker för att urskilja och möta dina egna behov och inte bara din närståendes.
prova på kropps- och tankeövningar som kan ge dig luftrum och balans
-
Att ständigt vara den som ger till andra kan ta leda till emotionell utmattning eller empatistress.
Yogan erbjuder så mycket mer än fysisk styrka och vighet (även om det är en fin biprodukt). ETY lär ut tekniker för att balansera emotionellt, hormonellt och mentalt. Genom korta övningar som du kan lägga in innan, efter och under ett svårt möte med en närstående eller klient så kan du på några minuter centrera dig och återfå ditt lugn. Du kan få syn på dina behov och gränser, vilket leder till medvetenhet och resiliens.
-
Upptäck hur du kan förbättra ditt välmående och finna inre balans genom att förstå och stimulera vagusnerven.
I denna föreläsning får du lära dig om sambandet mellan kropp och sinne, och hur vagusnerven spelar en nyckelroll i att hantera stress, förbättra sömnen och öka din mentala klarhet.
En hög vagustonus skyddar mot depression och ångesttillstånd.
Forskning visar att vi kan röra oss på ett enkelt sätt för att komma in i ett optimalt parasympatiskt läge, alltså påverka vagusnerven.
Genom att ta till vara på urgammal visdom och se parallellerna till vår moderna kunskapsinhämtning går det att förstå vårt nervsystem och därmed hjälpa oss själva att må bättre.
-
Visste du att vi blir hjärntvättade när vi sover?
Ja, Under sömnen ökar faktiskt flödet av cerebrospinalvätska genom hjärnvävnaden.
Vad betyder det då?
Det glymfatiska systemet fungerar som en “tvättmaskin” för hjärnan, där slaggprodukter och avfall transporteras bort.
Så varför är det så viktigt?
Det är under den processen som vi rensar ut onödiga ämnen som har tillkommit under dagens upplevelser, som kan stöka till det annars.
Hos en sovande hjärna är utrymmet mellan cellerna över 60 procent större än i vaket tillstånd, vilket underlättar rengöringsvätskans flöde.
Förutom det så får både kroppen och hjärnan möjlighet att återhämta sig och bearbeta intryck. Under natten minskar blodtrycket, pulsen och kroppstemperaturen. Hjärnan lagrar minnen och bearbetar ny kunskap och intryck. Dessutom bildas nya celler som ersätter gamla, vilket påverkar till exempel huden
Du får en kunskapsinhämtning med teori och praktik kring sömn och sömnsvårigheter, där nervsystemsreglerande andningsövningar och enkla yogarörelser syftar till att lugna kropp och sinne och bädda för en god sömn.
Du kommer att få:
förståelse för vad som händer i hjärnan under de olika sömnfaserna
prova olika andningstekniker för att uppnå en bättre sömn
lära dig rörelser som hjälper nervsystemet att förbereda sig för sömn
prova en meditation som syftar till att skapa hjärnvågor som främjar återhämtning både i vaket och sovande tillstånd
-
ETY - EMPATITRYGG YOGA
19-21 juli Livsuniversitetet, Väddö
Fredag em - söndag em
Välkommen till en helg i sommarens tecken där du får landa mjukt för att återhämta dig till fågelsång, morgonmeditation, yoga, kvällsreflektioner och näringsrik kost.
MED KÄNSLA Kursretreat
8-11 augusti Livsuniversitetet, Väddö
Ett kursretreat för dig som vill återhämta dig omsorgsfullt och insiktsfullt under 4 sommardagar i kontakt med dig själv och naturen. Det är för dig som vill röra din kropp och stilla ditt sinne. Det är för dig som vill guidas inåt och lära dig lyssna på din intuition och ditt hjärta.
-
Jag möter dig där du är och tillsammans hittar vi en väg framåt.
Efter ett första samtal får du ett individuellt utformat program att följa för ökad välmående utifrån dina behov. Jag arbetar främst genom holistisk kroppsterapi (yoga och självreglering), TRE* och inslag av ACT* , meditation och mindfulness, men samtalet är en röd tråd som följer med från början till slut.
60 - 75 min
900 kr
Föreläsningar, kurser & enskilda sessioner
Föreläsningar
Föreläsning profession
“Jag är så trött men har ändå svårt att sova. Jag försöker planera men tankarna försvinner in i annat. Jag har ont i huvudet och ryggen och jag har så mycket att göra att jag knappt har tid att andas och även om jag lägger mig ner för att vila så känner jag mig aldrig utvilad!
Empatitrygg profession ger dig som professionell hjälpare möjlighet att titta på din egen roll, dina reaktionsmönster och påverkan av att ständigt behöva ha ett empatiskt förhållningsätt när resurser att möta behoven ibland brister. Empatitrygg förser dig med ett flertal sätt att nervsystemsreglera, känsloreglera och påverka ditt mående och resiliens!
YRKESVERKSAM OCH EMPATITRYGG
Under en utbildningsdag får du titta närmare på:
skillnaden mellan empati, sympati och medkänsla
vad empatistress är och hur skiljer det sig från långvarig stress och utmattning?
skeendet när empatistress blir en utmaning i arbetet
psykologiskt, existentiellt och strukturellt perspektiv och hur vi kan möta utmaningarna
vad som händer i systemet fysiologiskt vid hög arbetsbelastning och långvarig arbetsorsakad emotionell stress
vad praktiska självreglerande övningar kan göra för att skapa återhämtning och balans på några minuter
Empatitrygg
Profession
Utbildningar
Inom människovårdande yrken, där du som hjälpare ofta möter människor i svåra livssituationer förekommer det höga nivåer av sjukskrivningar som kan kopplas till stress och stressrelaterade tillstånd. Ett uttryck som ger en mer specifik beskrivning av den känslomässiga stress som kopplas till hjälpande arbete är empatitrötthet. Det är fenomen som kan återspegla sekundär traumatisering där klientens svåra och traumatiska upplevelser överförs till hjälparen.
Empatitrygg profession: ger dig som professionell hjälpare möjlighet att titta på din egen roll, dina reaktionsmönster och påverkan av att ständigt behöva ha ett empatiskt förhållningsätt när resurser att möta behoven ibland brister. Empatitrygg förser dig med ett flertal sätt att nervsystemsreglera, känsloreglera och påverka ditt mående och resiliens!
“Jag förstod inte hur mycket det påverkade mig att varje dag möta unga människor i kris och oro, men nu har jag verktyg att hantera stressen och de emotionella utmaningarna som det ger.”
— Linda Haraldsson, deltagare Empatitrygg